motor2Voor langere tijd niet rijden?

Als u in de winterperiode uw motor een tijdje niet zult gebruiken is het belangrijk uw motor goed te verzorgen. Als u de accu met behulp van een druppellader op peil houdt, zult u ook in het voorjaar weer probleemloos kunnen starten. Houdt ook voldoende spanning in de banden van uw motorfiets als deze lange tijd stilstaat. Dit voorkomt dat er vervormingen in de band optreden. Zet de motor met een volle tank benzine weg, wat voorkomt dat er condens in de tank optreedt. Uit ervaring kunnen we tevens zeggen dat het voor een motor beter is om er regelmatig mee te rijden dan om hem een lange tijd stil te zetten.

Reinig je brandstofsysteem

Om het gehele brandstofsysteem van je motor te onderhouden leveren we nu ook Forte moto power 1 & 2. Moto power 1 verzorgt de reiniging van de tank, brandstofkraan, carburateurs en het hele injectiesysteem. Een fles moto power 1 kost 11.85 euro. Moto power 2 gaat veroudering van benzine tegen en neutraliseert schadelijke zuren die ontstaan door chemische reacties. Een fles moto power 2 kost bij ons slechts 10.83 euro.

Het smeren van je ketting

Hoe smeer ik de ketting van mijn motor? Bij slecht weer is het verstandig iedere 200 tot 400 km uw ketting te smeren. Bij goede weersomstandigheden dien je iedere 750 tot 1000 km de ketting te smeren. Maar let op, zodra de ketting blinkt ben je eigenlijk al te laat! Het smeren van de ketting doet u bij voorkeur na een tijdje gereden te hebben, dat is de ketting warm en kan het vet beter doordringen in de ketting. Smeer ook niet te veel, want dan wordt het overtollige vet overal heen geslingerd. Wilt u zeker zijn dat u het goede smeermiddel gebruikt, kom dan eens langs bij Jonkers Motoren voor advies!

De eerste rit van het nieuwe jaar

Als u in het voorjaar uw motor weer uit zijn winterslaap wilt halen, moet u voor de eerste rit op de volgende dingen letten. Wanneer u verstandig bent geweest heeft u in het najaar een druppellader aangeschaft en deze op de accu van uw motor gezet, en is uw accu in topconditie. zo niet, dan zult u hoogstwaarschijnlijk eerst de accu moeten opladen, of in het ergste geval, moeten vernieuwen. Kijk ook even of er nog genoeg olie in het motorblok zit, en vul dit zonodig bij. Zorg dat de bandjes op spanning staan, en dat de ketting gesmeerd en gesteld is. Dan nog even alle verlichting controleren, en u kunt weer veilig gaan toeren. Uiteraard kunt u dit alles ook bij ons laten doen.

Controleer het oliepeil!

Kijk ook regelmatig naar het oliepeil van uw motor. Is deze te laag, vul hem dan zo snel mogelijk bij, want dat kan u veel narigheid en onnodige reparaties voorkomen. Als u bij ons komt voor een kleine of grote onderhoudsbeurt, wordt de motorolie en oliefilter van uw motorfiets automatisch door ons vervangen. Voor het tussentijds bijvullen van uw motorolie, verkopen we olie in flessen van 1 liter.

Controleer je banden regelmatig

Ook de banden verdienen een regelmatige controle. Voor uw veiligheid en die van andere is het verstandig uw banden te laten vervangen wanneer er minder dan 2 mm profiel op uw banden zit. zeker bij sportief rijden is het belangrijk genoeg profiel op uw banden te hebben. Natuurlijk kunt u voor nieuwe banden bij ons terecht. Bij de aanschaf van nieuwe banden kunt u rekenen op leuke korting, afhankelijk van motor en type band.